A legnagyobb földrengés!

Tudtad? Mikor, és hol volt a legnagyobb földrengés?

A legnagyobb földrengés 1960-ban Chile, Valdivia városában volt. /9.4-9.6-os /

Áldozatok száma alapján 1556 Kína Sanhszi volt az epicentrum. Kimondani is borzasztó, 820-830 ezer a becsült halottak száma! 8-as erősségű volt! Kína 1976-ban is elszenvedett egy ilyen tragédiát, Hopej tartományban, 7.8-as, a hivatalos becslések szerint mintegy 255 ezer halálos áldozata volt.

Én úgy gondolom ezeken a helyeken nem volt atomerőmű a közelben, mert szerintem az jelentősen megemelte volna a halottak számát! Ha kitudnak menekülni az emberek a lakhelyükről az első rengések idejében, még túlélhetnek egy 8-as erejű földmozgást. De ha egy atomerőmű megsérült ilyenkor, akkor nagyobb lesz a halálozás, mint a legborzasztóbb álmunkban!

Paks 2 állítólag egy törésvonal felett épül. Kifog bírni egy 7.5-ös rengést! Ki szavatolja, hogy nem lesz 8-as?! Akik hajléktalanná válnak a rengésektől, végez velük a sugárfertőzés. Vajon az orosz technológia, komolyabb, mint a Japán? /Fukusima/ A japánok, és jónéhány fejlett ország elkezdték bezárni az atomerőműveiket. Vajon miért? Nem kell nekik az olcsó energia?

Neked mi erről a véleményed? Szólj hozzá itt a Facebook panelon! 

Szólj hozzá!