Bolognai, vagy édes savanyú mártás?

OLASZ-KÍNAI

Bolognai mártás, vagy Édes-savanyú mártás?

Ez van itthon! Ebből kell alkotni! Nem biztos, hogy a legolcsóbb kaja, mert mindkettőnél kell egy húsos alap, de legalább gyorsan kész, és nem is rossz! ????

Bolognai 2 személyre hozzávalók:

  • 1 üveg Globus Bolognai mártás 400gr
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma, alá egy kevés zsiradék /zsír, olíva olaj/
  • Fűszerek: Só, bors, pirospaprika, esetleg Erős Pista
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag spagetti tészta, vagy csiga tészta
  • 20 dkg reszelt sajt

Meg fonnyasztjuk a apró kockára vágott hagymát. Csapott evőkanál pirospaprikát szórunk bele, és jól megforgatjuk. Beletesszük a darálthúst, és alá löttyintünk egy deci vizet.  Só, borssal, reszelt fokhagymával fűszerezzük, és lefedve, időnként megkavarva kb. 40 percet pároljuk. Ha megpuhult a hús, beleteszem a mártást, és összefőzöm a hússal. Lehet valami kis füstölt mi újságot is belecsempészni, de azért már az olaszok ráncolják a homlokuk! mennyire érdekel ez bennünket? Ugye, hogy semennyire?! Ha kész a mártás sós vízben kifőzzük a tésztát. A tálalásnál még forrón a tésztára helyezzük a még forró szószt, és megszórjuk reszelt sajttal, és egy leheletnyit megszórjuk bazsalikommal.

Amíg a sajt elvégzi a dolgát, kibontunk egy Don Pedro vörös bort, és egy laza pohárka borral kényeztessük az ízlelőbimbóinkat. CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

Most elugrunk gondolatban Sanghajiba, és elkészítünk egy édes-savanyú mártást, kész van, benne van az üvegben, és egy kis csirkemell filével ízesítjük. Ez lehet hogy nem az eredeti recept, de Don Pedro ezt súgta nekem! ???? Az igazit Ucle Bens bácsi készítette, aki amerikai, de sokat nézett tévét! ????

Édes-Savanyú 2 személyre hozzávalók:

  • 1 üveg  Édes-Savanyú mártás 400gr
  • 50 dkg csirkemell /Ár sapkás még a múltból! :)/
  • 1 fej vöröshagyma, alá egy kevés zsiradék /zsír, olíva olaj/
  • Fűszerek: Só, bors, chili paprika
  • 1 doboz előfőzött 20 perces jázmin rizs

A csíkokra vágott, megmosott kicsontozott, csirkemellet, karikára vágott hagymával, zsírban megpirítjuk, dinszteljük egy kicsit. Fűszerezzük: Só, bors, chili paprika. Egy deci forró vízben, egy leveskockát feloldunk, és alá suhintjuk. Lefedjük pároljuk egy 30 percet. Belevarázsoljuk a Ben’s mi újságot, és kavarunk rajta egyet, bátrabbak kettőt! ???? Még rotyogtatjuk a mártással is, amíg a hús meg nem puhul. Addig vígan kifőzzük a jázmin rizst a dobozon található leírás szerint.

Étvágygerjesztőnek ajánlom még mindig, az édes-savanyú Don Pedro 0,75 kiszerelésű, bármilyen évjáratú palackozott nedűt! ???? CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Tudtad? Ha sikerül eltalálni az arányokat, a tiéd lesz a legfinomabb!

Szólj hozzá!