Csirke pörkölt

Egyszerű csirke pörkölt!

Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 db paradicsom
  • 2db paprika
  • 2 fej vöröshagyma, alá egy kevés zsiradék /zsír, olíva olaj/
  • 50-60 dkg csirke comb
  • pirosarany, só, bors,  pirosparika
Meg fonnyasztjuk a apró kockára vágott hagymát. Csapott evőkanál pirospaprikát szórunk bele, és jól megforgatjuk. Ezután felengedjük 1dl vízzel, beletesszük a megtisztított ketté vágott csirkecombot. A fűszereket is hozzáadjuk, paradicsomot, paprikát,  és lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha van otthon,   2db pörköltszaft kockát is rakhatunk bele,  egész más íze lesz, és szaftosabb! Tésztával, tarhonyával, rizzsel, főtt krumplival kiváló főétel!
Én nagyobb adagot szoktam főzni a pörköltekből, és lefagyasztom a maradékot főzelékek mellé, vagy egy sertés-marha pöri lehet gulyás leves alap, rizses, vagy tarhonyáshús is!
És egy híres mondat az „őskórból”: Csiri-pöri, noki-sali! 🙂
Egy Budai gyors recept:

A mottóm: Ha sikerül eltalálni az arányokat, a tiéd lesz a legfinomabb! ?

Szólj hozzá!