Csirkemell penne tésztával, sok sajttal!
2 személyre hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé olíva olajban kisütve, só, borssal fűszerezve
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 paradicsompüré konzerv
- 10 dkg krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 gramm oregánó
- 25 dkg penne tészta, enyhén sós vízben kifőzve
Olaszos ételhez, Spanyol bor?
Egy 0,75 l-es Don Pedro vörösbor, kizárólag a szakácsba! ????
Meg fonnyasztjuk az apró kockára vágott hagymát. Csapott evőkanál pirospaprikát szórunk bele, és jól megforgatjuk, 1 dl vízzel felengedjük, majd beletesszük a paradicsompürét, oregánó-t, és a lereszelt fokhagymát. Kb. 15 perc alatt be sűrítjük. Bele keverjük a krémsajtot.
Megkóstoljuk a vörös nedűt, Mr. Pedro-t, de csak módjával, mert a sajt “megköt” a szószban! ????
A csirkemell szeleteket befűszerezzük a só, bors és csíkokra vágjuk, serpenyőben kevés olajon megsütjük. Amikor már puha omlós a hús, reszelt sajtot olvasztunk rá.
Melegen tálaljuk, a tészta mellé helyezett csíkozott csirkemellfilé-t, a szósszal nyakon öntve!
Buon Appetito! Jó étvágyat!
Vigyázat a Pedro ne maradjon meg, mert nem venném a szívemre, ha megpimpósodna! 🙂
You must be logged in to post a comment.