Csirkemell penne tésztával! /La bene!/

Csirkemell penne tésztával, sok sajttal!

2 személyre hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé olíva olajban kisütve, só, borssal fűszerezve
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 paradicsompüré konzerv
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 gramm  oregánó
  • 25 dkg penne tészta, enyhén sós vízben kifőzve

Olaszos ételhez, Spanyol bor?

Egy 0,75 l-es Don Pedro vörösbor, kizárólag a szakácsba! ????

Meg fonnyasztjuk az apró kockára vágott hagymát. Csapott evőkanál pirospaprikát szórunk bele, és jól megforgatjuk, 1 dl vízzel felengedjük, majd beletesszük a paradicsompürét, oregánó-t, és a lereszelt fokhagymát. Kb. 15 perc alatt be sűrítjük. Bele keverjük a krémsajtot.

Megkóstoljuk a vörös nedűt, Mr. Pedro-t, de csak módjával, mert a sajt “megköt” a szószban! ????

A csirkemell szeleteket befűszerezzük a só, bors és csíkokra vágjuk, serpenyőben kevés olajon megsütjük. Amikor már puha omlós a hús, reszelt sajtot olvasztunk rá.

Melegen tálaljuk, a tészta mellé helyezett csíkozott csirkemellfilé-t, a szósszal nyakon öntve!

Buon Appetito! Jó étvágyat!

Vigyázat a Pedro ne maradjon meg, mert nem venném a szívemre, ha megpimpósodna! 🙂

Szólj hozzá!