Lecsó füstölt kolbásszal!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0,5 kg paradicsom
  • 1,0 kg paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg füstölt kolbász /Lehet virsli, vagy cserkész kolbi/
  • pirosarany, só, bors
  • 20 dkg füstölt szalonna

A szalonnát csíkokra vágjuk, kicsit kisütjük a zsírját, és már mehet is bele a megpucolt, karikára vágott hagyma. Ha kicsit megfonnyadt a hagyma, mehet bele a kicsumázott felkarikázott paprika, és a paradicsom, és a fűszerek ízlés szerint. A kolbászt is felkarikázzuk, és az is mehet bele. Harminc perc és kész! Jó étvágyat!

“A lecsó, az egyik olyan étel, amit akár 20 féleképen el lehet készíteni. Debreceni, vagy cserkész kolbásszal, virslivel, ízesíteni füstölt ízű kockával, vagy pörkölt szaft kockával. Tojással, /tojásos lecsó a kedvencem!/ rizzsel, tarhonyával, de még főtt krumplival is eszik! A lecsó lehet köret is sültek mellé!”

Részeges lecsó: Beverünk 3×5 tüskét, és megkeressük a fakanalat. Beledobjuk a lecsót a kolbászba.. ? Vájááá! Maris gyere főzni, me efáradtam! 🙂 Aszongyák, hogy aszongyák, la-la-la! 🙂

Egy kis videós segítség:

A mottóm: Ha sikerül eltalálni az arányokat, a tiéd lesz a legfinomabb! ?

Szólj hozzá!