Négy olcsó, gyors leves, ami főétel is lehet!
Bableves 2 személyre hozzávalók:
- 400 grammos Happy Frucht chilis bab
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db füstölt ízű kocka
- 2 pár debreceni kolbász
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, egy kanál liszt a rántásba
- zöldség 1 fehér, 2 sárga répa, petrezselyem zöld
- zsír 2 csapot evőkanál, egy a hagyma alá, egy a laza rántás alá
Meg fonnyasztjuk a apró kockára vágott hagymát. Csapott evőkanál pirospaprikát szórunk bele, és jól megforgatjuk. Ezután felengedjük 2dl vízzel, közepes tűzön főzzük. Beletesszük a konzerv babot. és a füstölt kockát, fűszereket, és a zöldséget, kolbász. Amikor enyhén rotyogni kezd, elkészítjük a rántást. Kicsi zsírban világos barna rántást készítünk, bele tesszük az apróra vágott fokhagymát, és még néhányszor megforgatjuk. Lassú keverés közben hozzáadjuk a leveshez. és még 10 percig lassan főzzük. A kész ételt tejföllel, és friss kenyérrel fogyasztjuk.
“Egy igazi szárazbab leves, beáztatott bab, és füstölt hús hozzáadásával készül. A fejtett babot nem kell beáztatni, de egy kis füstölt húst, ebben az esetben sem árt beáztatni, hogy hamarabb főjön meg.”
Babgulyás 2 személyre hozzávalók:
- 400 grammos Happy Frucht fehérbab
- 30 dkg fagyasztott kész pörkölt /Sertés, marha, szárnyas pöri is lehet!/
- Só, bors
- zöldség 1 fehér, 2 sárga répa, petrezselyem zöld
Lassú tűzön felengedjük a pörköltet. /vagy mikróba/ Ezután felengedjük 2dl vízzel, közepes tűzön felforrósítjuk. Beletesszük a zöldségeket, és puhára főzzük. Mehet bele a bab konzerv, és ízlés szerin fűszerezzük. Egy kis aprított zeller levéllel is ízesíthetjük.
Gulyás leves 2 személyre hozzávalók:
- 30 dkg fagyasztott kész pörkölt /Sertés, marha, szárnyas pöri is lehet!/
- Só, bors, őrölt kömény
- zöldség 1 fehér, 2 sárga répa, petrezselyem zöld
- 2db felkockázott krumpli
Lassú tűzön felengedjük a pörköltet. /vagy mikróba/ Beleöntünk 2dl vizet, közepes tűzön felforrósítjuk. Beletesszük a zöldségeket, és puhára főzzük. Fűszerezzük, és mehet bele a krumpli. Még főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Frankfurti leves 2 személyre hozzávalók:
- 30 dkg apróra vágott kelkáposzta
- 1 közepes fej hagyma
- Só, bors, őrölt kömény
- zöldség 1 fehér, 2 sárga répa, petrezselyem zöld
- 2db felkockázott krumpli
- 2 pár füstli virsli
- 2dl tejföl
Meg fonnyasztjuk a apró kockára vágott hagymát, zsírban, vagy olajban. Pirospaprikával megforgatjuk, őrölt köménnyel is egy kicsit, és felengedjük 2l vízzel. Többi fűszer ízlés szerint mehet bele, és a zöldségek, meg a kelkáposzta. Ezeket puhára főzzük, közben kevés zsiradékkal kissé megpirítjuk a felkarikázott virslit. A felkockázott krumpli is bele kerül a levesbe, puhára főzzük. Ez után a virslit adjuk hozzá, 10 perc főzés, és mehet bele a tejföl. /Én bele főzöm, van aki mellé teszi. ???? / Ha a tejfölt elkevertük lassú főzés közben, kész is vagyunk.
Na ugye hogy 10 perc volt a 4 leves? …végig olvasni! ????
Jó étvágyat kívánok az elkészített ételekhez!
Egy kis ráadás: Tejfölös krumplileves virslivel! Isteni finom! ????
A mottóm: Ha sikerül eltalálni az arányokat, a tiéd lesz a legfinomabb! ?