“Lusta” rakott krumpli, variációk!
A krumplit héjában megszokták főzni, én nem! Lusta vagyok! De szerintem így is finom lesz! ????
2 személyre hozzávalók:
- 40 dkg megpucolt krumpli karikázva
- 3 db keményre főzött tojás karikázva
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej hagyma karikázva
- 15 dkg felkarikázott füstölt kolbi
- 1 nagy doboz tejföl, 2 gerezd fokhagyma
- Fűszerek: só, bors, ételízesítő, apróra vágott petrezselyem
A szalonnát csíkokra vágjuk, és a zsírral kikent tepsibe elhelyezzük. Rátesszük a karikázott hagymát, és a főtt tojást, majd fűszerezzük. / Kivéve petrezselyem/ Lefedjük a fele krumplival, és megszórjuk a füstölt kolbásszal. A többi krumplival lefedjük a kolbit, még egy kicsi só, bors, ételízesítő, és alufólia alatt kb. 40 percet kis lángon pároljuk a saját levében. Ha a krumpli megpuhult, a reszelt fokhagymát elkeverjük a tejföllel, és megkenjük vele a tetejét vastagon. Rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, és még közepes lángon, világos barnára sütjük lefedés nélkül! Így sem lesz kész túl rövid idő alatt, de megéri megalkotni! ???? Nekem nagyon finom lett!
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Többféle változat: A krumplit előre meg lehet főzni, úgy belekarikázni. Fapados változat: szalonna füstölt kolbi nélkül, lecsó kolbival, vagy virslivel. Fokhagymás, tejfölös feltét helyett, vagy vele együtt reszelt sajt is mehet rá. Sonkák, sült húsok, és felvágottak is mehetnek bele! Fűszerek: Majoránna, Erős Pista is mehet bele! A tojást sem muszáj megfőzni, felverve az első réteg krumplira öntjük. Bármilyen savanyúsággal nagyon finom! Ha tudsz te is egy jó receptet, ne tartsd magadban!
A mottóm: Ha sikerül eltalálni az arányokat, a tiéd lesz a legeslegfinomabb!
You must be logged in to post a comment.