Rizses, vagy tarhonyás hús?
2 személyre hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott pörkölt
- 2dl forró víz
- 2db pörköltszaft kocka
- 1 dl pohárba rizs, vagy tarhonya
“Ha van a fagyasztóban egy kis sertés, vagy csirke pörkölt, akkor az elkészítés roppant egyszerű.”
Kb. 40 dkg pörköltet mikróban felmelegítünk, nyakon öntjük 2dl forró vízzel /oldjunk fel benne 2 pörköltszaft kockát, és főzzük lassú tűzön óvatosan kevergetve bele a rizst, vagy tarhonyát. Így kb. 30-40 perc alatt kész az étel.
Bácskai rizses hús!
Az elkészítése nagyon hasonlít, csak sertés tarjából készítem a pörkölt alapot. Fokhagymával, őrölt kömény, paprika-paradicsom, és egy kis csípős, mondjuk Erős Pista, hozzáadásával, vagy egy erős zöldpaprika ízlés szerint.
Ha nincs lefagyasztva pöri, akkor itt egy recept csirke pörkölt elkészítéséhez a Gasztro link alatt, fent, vagy lent!
A pörköltök elkészítését általában a hús kivételével, ugyan azokkal az alapanyagokkal szoktam. A paprika, paradicsom helyett üveges lecsóból teszek bele néhány kanállal, mondjuk télen. A fűszerezéstől is lehet változatos, pl. : majoránna, vagy fokhagyma, erősen borsos, csípőspaprika krémek. Adhatunk hozzá gombát, tejfölt, vagy babot is. A rizs is lehet kukoricás, zöldséges, borsós.
Rizses hús sertésből:
A mottóm: Ha sikerül eltalálni az arányokat, a tiéd lesz a legfinomabb!