Tejfölös gombapörkölt, galuskával!
- 30 dkg csiperke gomba, vagy üveges, vagy konzerves gomba /kb. 20-30 dkg/
- 2dl tejföl+ 1ek. liszt
- 2 db paradicsom
- 2db paprika
- 2 fej vöröshagyma, alá egy kevés zsiradék /zsír, olíva olaj/
- 30 dkg csirkemell filé
- pirosarany, só, bors, pirosparika, apróra vágott petrezselyemzöld
Meg fonnyasztjuk a apró kockára vágott hagymát. Csapott evőkanál pirospaprikát szórunk bele, és jól megforgatjuk. Ezután felengedjük 1dl vízzel, beletoljuk a gombát leve nélkül. Én húsevő fajta vagyok, tehát ebbe is belecsempészek egy kis csirkemell filét. ???? A fűszereket is hozzáadjuk, paradicsomot, paprikát, és lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha van otthon, 2db pörköltszaft kockát is rakhatunk bele, egész más íze lesz, és szaftosabb! Amíg fő az étel, elbeszélgetünk Anti bácsival! /Dreher Antal/ ???? És közben kifőzzük a galuskát. Veszünk egy csomag fagyasztott galuskát és forró vízben puhára főzzük a csomagon jelzet ideig.
A mottóm: Ha sikerül eltalálni az arányokat, a tiéd lesz a legeslegfinomabb!